19 maj 2011

Kurs i krishantering?

"Efterdyningar" ("Testimony") av Anita Shreve är aka-porr i en lite mer bokstavlig bemärkelse än man är van vid. Den börjar med att rektorn för en tjusig privatskola i Vermont får ett videoband i sin hand. Bandet innehåller en film där tre av skolans firade basketkillar har sex med en minderårig flicka. Händelsen får förödande konsekvenser för de inblandade, för deras familjer, för byn och för skolan. Historien återberättas i korta avsnitt av olika personer och i olika tidsplan, men det är inga svårigheter att hänga med i denna lättlästa bok. Jag blev dock inte särskilt berörd av boken utan det kändes mer som om den var skriven i syfte att utgöra diskussionunderlag på en sex- och samlevnadsdag för tonåringar eller varför inte för att lära skolledningar krishantering? Betyg: EEE
P.S. För den som gillar internatskolemiljön rekommenderar jag mycket hellre "Prep" ("I en klass för sig") av Curtis Sittenfeld.
P.S. 2 Jag har skrivit om ett par av Shreves äldre böcker, bl.a. "Vikten av vatten", i mina gamla boktips, se fliken ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar