03 januari 2008

Christie revisited

På grund av halsfluss orkade jag inte ta itu med någon ny och krävande bok, utan plockade ned två gamla Agatha Christie-deckare ur hyllan: "Tretton vid bordet" och "ABC-morden". Dorothy Sayers är ju min stora favorit, men Agatha Christie är inte så dum när hon är som bäst. Intrigerna är förstås otroligt långsökta, men det är charmigt och välgjort. Även "Mordet på Orientexpressen" och "Tio små negerpojkar" (som nu ges ut under titeln "Och så var de bara en") är absolut värda att läsa!

2 kommentarer:

  1. Jag skäms nästan för att säga det, men jag har inte läst en endaste bok av Christie.. Men säg det inte till ngn.. *Ler*

    SvaraRadera
  2. Det är inget att skämmas för - du har inte missat någon stor litterär upplevelse! Det du har missat är lite härlig anglofil underhållning, samt kanske en aning "allmänbildning". Men du vet antagligen vilka Hercule Poirot och Miss Marple är utan att ha läst böckerna!

    Agatha Christie var faktiskt den författare som gjorde att jag någon gång i början av 80-talet vågade börja utforska vuxenavdelningen på det lokala biblioteket, där jag annars var storkonsument på barn- och ungdomsavdelningen. Jag har härliga minnen av hur mamma och jag åkte till biblioteket och jag kom hem med stora travar böcker, som jag oftast började läsa redan i bilen hem.

    SvaraRadera