11 juli 2011

Meyer tillbaka i Connelly-klass

Jag gillade "Död i gryningen" av sydafrikanska Deon Meyer, som jag tyckte påminde om min LA-favoritdeckarförfattare Michael Connelly. Därefter började jag läsa "Jägarens hjärta", men den passade inte mig och jag la den ifrån mig efter 250 sidor. Nu, när jag är på plats i Sydafrika, har jag gett Meyer en ny chans med "Thirteen hours" och denna gång blev jag inte besviken. Som titeln antyder utspelar den sig under en koncentrerad tidsrymd och det är rejält tempo hela tiden. Boken börjar vid femtiden på morgonen med att en ung amerikansk kvinnlig turist blir jagad upp på Taffelberget av fem män som vill döda henne. Strax därefter får polisen Benny Griessel ett samtal och så sätter hans dag igång. Både person- och miljöskildringar är bra och tempot och spänningen gör att alla eventuella invändningar bleknar! Betyg: EEEE

4 kommentarer:

 1. Devils Peak är också bra, håller med dig om att jägarens hjärta är den svagaste av de 4 som nått Sverige hittills. Vilken extrakick att läsa böckerna på plats. Avundsjuk!

  SvaraRadera
 2. Nu ska jag köpa "Devil's Peak" också! Tyvärr kommer jag inte till Kapstaden på denna resa, men dit måste jag åka en annan gång!

  SvaraRadera
 3. Jag har läst så mycket gott om den här boken så jag måste bara läsa den!! :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har läst alla Deon Meyer som är översatta till svenska. Ska absolut se till att får tag på denna. Jag håller också Meyer och Conelly högst av alla utländska deckarförfattare just nu.

  SvaraRadera