31 juli 2011

Kärlek och sunt förnuft

Innan man själv har barn är det lätt att ha åsikter om barnuppfostran, men som nybliven mamma till en 4-åring inser jag att det inte är så lätt i praktiken. Därför tycker jag att Lars H. Gustafssons bok "Lotsa barn - att fostra med känsla och sunt förnuft" är en mycket sympatisk bok. Gustafsson, som är barnläkare och åttabarnsfar, går i genom de områden han tycker är viktiga: känslor, förnuft, vilja och etik. Han ger många exempel, både från sin egen familj och från annat håll, diskuterar olika typer av barnuppfostran och ger läsaren goda verktyg att själv ta ställning och tillämpa det som känns rätt. Hela tiden är han mycket ödmjuk och han skriver bra och personligt. Jag kommer att bära med mig många tankar från den här boken! Betyg: EEEEE

3 kommentarer:

  1. Hej!Jag är 12 och gillar också att läsa böcker. Jag antar att böckerna du läser är vuxenböcker, men om du nån gång skulle läsa en bok som du tror att ungdomar också skulle gilla, kan du väl skriva det?

    SvaraRadera
  2. Hej Emma! Kul att du hittat min blogg! Jag har skrivit om några ungdomsböcker, bl a Vilda gröna ögon och Sommarboken. Jag har också lagt ut listor på de böcker jag tyckte bäst om när jag var ung. Läser jag fler ungdomsböcker kommer jag givetvis skriva om dem! Jag skriver om alla böcker jag läser.

    SvaraRadera