23 juli 2012

Häxorna i Engelsfors kämpar vidare

Äntligen blev det min tur och jag kunde hämta mitt reserverade biblioteksex av "Eld" av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren! Jag läste nyligen första delen i Engelsforstrilogin, "Cirkeln", och blev fast. Andra delen fortsätter i samma stil som den första: kampen mellan ont och gott står i lilla Engelsfors i Bergslagen och de fem utvalda tonårshäxorna måste hålla ihop för att klara sig och rädda världen. Samtidigt har de vanliga tonårsproblem att tampas med: föräldrar, lärare, kärlek, utseende osv. Det är underbart underhållande och passar utmärkt som semesterläsning, eftersom det är stor risk för sträckläsning.
Betyg: EEEE

3 kommentarer:

  1. Jag kan knappt vänta på sista delen i trilogin!

    SvaraRadera
  2. Då också du gillade dessa måste jag beställa ett ex av första boken :) Hade tidigare läst gott om dem i bloggar. Nu väntar jag bara på tid att läsa den också...

    SvaraRadera
  3. Tiden tar man sig automatiskt så fort man kommit in i boken... :-) Men det är nästan så att jag skulle rekommendera den som inte börjat läsa än att vänta till nästa år, så att man kan läsa alla tre delarna i ett svep! Fast å andra sidan kan det ju vara härligt att gå och vänta också.

    SvaraRadera