16 juni 2012

Vera Stanhope tuffar på

Jag gillade Shetlandsserien och när den tog slut fortsatte jag med Ann Cleeves serie om den medelålders kommissarien Vera Stanhope i Northumberland. Fjärde delen "Silent Voices" ("Döda talar inte") börjar med att den överviktiga Stanhope har blivit ordinerad motion av sin husläkare och motvilligt börjar gå och simma på ett gym. När hon en förmiddag hittar en död kvinna i ångbastun kliver hon dock raskt ur baddräkten och i polisrollen. Cleeves skriver bra, den nordengelska miljön är mysigt skildrad, Stanhope och hennes kollegor är sympatiska och deckarintrigen är kompetent konstruerad. Jag har inga särskilda invändningar. Betyg: EEEE
P.S. Ser nu att det ska komma en femte del i Shetlandsserien, "Dead Water", i januari 2013. Femte delen om Vera Stanhope har redan kommit och heter "The Glass Room".

2 kommentarer:

  1. Aha, så det är alltså klart nu, att det kommer en femte del i Shetlandsserien. Jag har bara hört rykten tidigare :)

    Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska börja läsa böckerna om Vera Stanhope, mest för att jag inte gillar oskicket att inte översätta böckerna i ordning.

    SvaraRadera
  2. Jag såg uppgiften om femte Shetlandsboken här: http://www.fantasticfiction.co.uk/c/ann-cleeves/
    Jag har läst Stanhopeserien på engelska, men råkade ändå av en slump börja med tredje delen. Det gjorde inte så mycket, tycker jag! Men håller med om att det är konstigt att de inte ges ut på svenska i rätt ordning.

    SvaraRadera