08 april 2010

Anglokinesisk actionthriller att sträckläsa

Utan några särskilda förväntningar öppnade jag "Kinaschack" ("Bad Traffic") av Simon Lewis och drogs direkt in i en mycket effektivt berättad thriller som utspelar sig bland kineser i England. Kommissarie Jian har fått ett nödsamtal från sin dotter och landar på Heathrow utan att kunna ett ord engelska. Han tar sig till Nordengland och börjar sitt sökande efter dottern. Samtidigt kommer den fattiga bonden Ding Ming till trakten insmugglad i en container och ska börja sitt nya liv som illegal gästarbetare. Historien berättas ur olika personers perspektiv och med delvis bruten kronologi, men tempot är konstant högt. Jag, som egentligen gillar stillsamma pusseldeckare mer än hårdkokta actionthrillers, kan bara kapitulera! Betyg: EEEE

3 kommentarer:

  1. Låter härligt! Den har legat ett tag här i hyllan utan att ha blivit läst. Nu hamnar den högre upp i att läsa högen! =)

    SvaraRadera
  2. Den är även lite smårolig på sina ställen. Mycket läsvärd.

    SvaraRadera
  3. Ja, det var nog bl.a. humorn som gjorde att jag gillade den här boken, trots hårdkoktheten! Det borde jag förstås ha nämnt i recensionen.

    SvaraRadera