06 maj 2012

Ointressant kärlekshistoria

Jag vill verkligen gilla "Ghost Light" ("Spökljus") av Joseph O'Connor, men det går tyvärr inte. Boken börjar i 1950-talets London där Molly Allgood, en äldre, alkoholiserad skådespelerska, kämpar för att behålla livet och värdigheten. Hon ser tillbaka på sin ungdom i Dublin, då hon hade ett kärleksförhållande med dramatikern John Synge. Berättelsen har verklighetsbakgrund, vilket jag tycker är det mest intressanta med den. O'Connor misslyckas nämligen, i mina ögon, helt med att göra historien engagerande och trovärdig. Jag orkade inte ens läsa hela boken utan hoppade över en lång bit.
Betyg: EE
P.S. Boken har fått fina recensioner, så andra tycker uppenbarligen inte som jag om denna bok.
P.S. 2 Läs hellre O'Connors utvandrarroman "Hoppets stjärna", men strunta i uppföljaren "Guvernörens hustru".

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte riktigt bra om O'Connors tidigare böcker, Havets stjärna och Guvernörens hustru. När jag fick veta att det kommit en ny bok blev jag glad. Får väl läsa den när den kommer i svensk pocket. Bra att vara förvarnad att jag kan bli besviken.

    SvaraRadera
  2. Om du gillade Guvernörens hustru kanske du gillar denna också. Det verkar inte vara fråga om kvalitet utan om smak - O'Connors sätt att skriva passar helt enkelt inte min smak! (Med "Hoppats stjärna" som det lysande undantaget.)

    SvaraRadera