02 september 2006

”Monkeewrench” – I like!

Tack Tina för att du rekommenderade ”Monkeewrench” av P.J. Tracy (pseudonym för en mor-dotter-skrivarduo). Äntligen en spännande, blodig seriemordhistoria som är skriven på ett humoristiskt, men inte flåshurtigt, språk. Den finns på svenska (”Monkeewrenchmorden”) men jag tror inte det kan ha varit möjligt att föra över den roliga dialogen till svenska på ett njutbart sätt. Monkeewrench är ett dataföretag i Minneapolis där fem gamla vänner jobbar. De har skapat ett dataspel där spelaren ska utreda ett antal mord genom att hitta ledtrådar på brottsplatsen. Men innan spelet har lanserats iscensätts morden ett efter ett i verkligheten. Samtidigt utreds ett annat mord i en liten stad i Wisconsin och det visar sig förstås att morden hör ihop. Boken är full av sympatiska, om än lite udda, personer. Jag beställde genast uppföljarna ”Live Bait” och ”Dead Run”, där många av personerna återkommer. Betyg: EEEE+

2 kommentarer:

  1. Hej Emma! Hittade dig via Tinas sida. Jag är usel på att själv hitta läsvärda böcker i handeln eller på biblioteket. Sviter av lånetvång i småskolan. Jag blir bara stressad och anti när jag läser på bokbaksidor. Men däremot tar jag tacksamt emot tips. Det blir ju dessutom lite mer varierat på det viset. Jag ska sätta mig och botanisera bland dina boktips när jag har en lite längre lugn stund. Kul att ha hittat hit!

    SvaraRadera
  2. Hej cinks!
    Kul att du har hittat hit! Jag är lite dålig på att uppdatera min blogg regelbundet men då och då lägger jag ut en bunt recensioner. Synd att Tina har lagt ned sin bokblogg!

    SvaraRadera